27 Mayıs 2010 Perşembe

Hidayet Karakuş - Şeytan Minareleri

Orhan Kemal Roman Ödülü almış tüm romanları inceleme serüvenimiz yavaş olsa da ilerlemektedir. Ancak bilindiği gibi bu armağan her yıl verilmeye devam ediliyor.

Bu yıl Orhan Kemal Roman Armağanı HİDAYET KARAKUŞ’un “ŞEYTAN MİNARELERİ” isimli romanına verildi. 02.06.2010 Çarşamba günü, Orhan Kemal Kütüphanesi-Konferans Salonu’nda, Saat:10.30 da yapılacak olan Orhan Kemal’i Anma Töreninde kendisine ödülü verilecek, orada görüşürüz umarım. Hidayet Bey'in düşüncelerini bizzat kendisinden dinlemek için sabırsızlanıyorum.



BASIN AÇIKLAMASI
(17 Mayıs 2010)


2010 yılı Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu 17.05.2010 tarihinde Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde toplanmıştır.

Orhan Kemal Roman Armağanı’na, yazarlarımızın 27 seçkin eseri katılmıştır. Tahsin Yücel, Osman Şahin, İnci Aral, Özdemir İnce, Erol Ş.Erdinç, Turhan Günay ve A.Kemali Öğütçü’den oluşan Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu yaptığı toplantıda 2010 yılı 39.Orhan Kemal Roman Armağanı’nı, Cumhuriyet Kitapları tarafından yayımlanan,

HİDAYET KARAKUŞ’un “ŞEYTAN MİNARELERİ” isimli romanına vermiştir.

Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu, Hidayet Karakuş’un “Şeytan Minareleri” romanını gerek dilde ulaştığı düzey, gerekse ele aldığı toplumsal kesimlerin romana uyarlanmasında gösterdiği başarısı nedeniyle ödüle değer görmüştür.

Kazanan yazara ödülü 02.06.2010 Çarşamba günü, İstanbul, Beyazıt’taki Orhan Kemal Kütüphanesi-Konferans Salonu’nda, Saat:10.30 da yapılacak olan Orhan Kemal’i Anma Töreninde verilecektir.

Orhan Kemal Kültür Merkezi
Orhan Kemal Roman Armağanı Sekreterli

3 yorum:

billur dedi ki...

Güldcüm;

Orhan Kemal web sitesi düzelmiş mi biraz yoksa bana mı öyle geldi.

O halde 02. Haziran 2010 günü orada oluruz bir aksilik çıkmazsa ve diğer romanların- öğrenemedğimiz- verilme gerekçelerini de öğrenmeye çalışırız. Pankart açar, gösteri yaparız.

Sevgiler

Gulda dedi ki...

Billur,

Bence ne; www.orhankemal.org düzelmiş değil, sadece o gereksiz blog’u kaldırmış olmak dışında ben bir ilerleme göremedim. Bu sitenin düzelmesi için bence önce ilgililerin yaklaşımlarını düzeltmeleri gerekiyor:

Biz zaten 2001 yılından itibaren ödül alan tüm romanlarla ilgili bilgiyi –yetersiz olsa da- buradan alabiliyorduk. En azından ödülün verilme sebebi, o yılın seçici kurulu, resimler ve basın açıklamalarına vs dair. Bu sitenin işleyişindeki en temel sorun, geçmişe dair hiç bir bilgiye yer vermemesi ve bu konudaki savunmaları. Onlarla en son yazışmama verdikleri cevap aşağıda; “geçmiş ile ilgili bir bilgimiz yok, çünkü biz 2001 de konuya ilgi gösterdik” kıvamında. Burası devir alınmış bir işletme mi ki biz bu tarihten öncesini saptayamayız diyorlar? Yazık, gerçekten çok yazık.

Bir arşiv çalışması yapılmaz mı? En azından ödül alanların bir çoğu hayatta, onlarla ilgili kısımlar paylaşılamaz mı? Ayrıca eğer burası yeni ilgilenebilir bir bölüm ise; eskisi ile ilgili kısmıı saptamaları mümkün görünmüyor, bana yetki versinler ben araştırırım. En azından yazara ulaşma çabamda; nereden arıyorsunuz sorusuna “Şişli’den arıyorum” demek yerine “Orhan Kemal Müzesi’nden arıyorum” diyebilirim.

Gidince orada bunu izah etmeyi deneyelim.

sayin gulda sahin,
ilginize tesekkur ederiz.
orhan kemal kultur merkezi olarak direk roman armagani ile ilgilenmemiz 2001 yilindan itibarendir.o yildan sonra roman armaganini kazanan yazarin gerekcesini de basin duyurusu ile kamuoyuyla paylastik.2001 yili oncesini su an icin saptayabilmemiz mumkun gorunmuyor.

nevin dedi ki...

yazık! Başka bir kelime bulamadım, gerçekten yazık..

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails