8 Nisan 2011 Cuma

Drina Köprüsü - İvo Andriç




Kitap: Drina Köprüsü
Yazar: İvo Andriç
Mekan: Cafe Suffle
Tarih: 07.04.2011
Sunucu: Aysun
Katılımcılar: Ayşe, Ayşen, Belkıs, Billur, Gülda, Gülden, Özlem, Peyman, Yonca


5 yorum:

francesca mckennitt dedi ki...

Güzel seçim :)

Peyman dedi ki...

Aysun'cum,
Bu kadar yakınımızda olup da yaşadıkları savaştan bi haber olmamız, duyarsızlığımızın bir yansıması değil mi?
Sayende, farklı bir coğrafyada yaşanan trajediyi geç de olsa daha net algılama şansını yakaladık. Boris'in katılımı ise geceye damgasını vuran bir olaydı. Kapitalizmin esirleri olarak bizlere azla mutlu olmanın da mümkün olabildiğini yeniden göstermiş oldu.
Dün akşam ki keyifli sunum gecesi için tekrar teşekkürler.

Ayşe dedi ki...

Sevgili Aysun,

Çok keyifli bir akşam yaşattın bize. İtiraf etmeliyim ki ayda bir kitap toplantısı bana az geliyor :)!..

Özellikle konuğumuz Boris'in Bosnada yaşananları açık ve net anlatması çok çarpıcı idi. Özellikle bu Almanların yardım amaçlı kedi köpek mamaları (üstlerinden etiketleri çıkarıp) göndermesi, keskin Sırp nişancılarını tespit edebilmek için çocukların apartmandan apartmana koşması, ateş altında uçağa binmeleri daha birçok yaşanmış olay aslında bu kıyıma ne kadar at gözlükleri ile baktığımızı gösterdi.

Sonuçta Boris'in dediği gibi küçük şeylerden mutlu olmak '' Ben şimdi burdayım ve bu sohbetden çok keyif alıyorum '' önemli olan bu değil mi?

Tekrar ellerine sağlık!...

billur dedi ki...

Buraya yazdığım yorum oluşan hata nedeni ile kaybolunca ve ilk yazdığım gibi güzel şeyleri de kızgınlıktan hatırlayameayınca bugünlere kaldı, benim yorumum.

Öncelikle şunu söylemeliyim, masal gibi bir kitaptı ve uzun zamandır ertelediğim ve taa 13-14 yaşlarında okuduğum bir romanı tekrar okuma isteğim gerçekleşebildiği için çok mutluyum.

Boris'i dinlediğim andan beri savaşın soğukluğunu ve getirdiği çaresizlik ve acıyı daha iyi anlıyorum ve mutluluk için maddi zevkleri en az yaşanan kahkakaha dolu sohbetlerin daha anlamlı olduğunu hatırlattığı için de hem sana hem de Boris'e bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ben şimdi Kapiya'da oturmaya gidiyorum, gelen var mı?
Sevgiler
Billur

Adsız dedi ki...

Alıp okuycam teşekkürler

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails