1 Mart 2011 Salı

2011 Kitap Kapak Tasarım Yarışması

Kitap Kapağı tasarımı yapmayı uzun süredir planlıyorduk. Kitap Kulübümüzde okuduğumuz ve bizi çok etkileyen Sabırsız Yürek kitabına kendi kapaklarımızı yapmaya karar verdik.




BİRİNCİ: Gülden





İKİNCİ: Gülda





ÜÇÜNCÜ: Ayşe



Aycan:




Belkıs:



Peyman:





4 yorum:

danzon dedi ki...

aman dikkat edin grafikerler derneği sizi mahkemeye vermesin işimizi elimizden alıyorlar diye; olur mu olur, burası türkiye!

romanı okumadığım için içerik olarak hangi kapak daha başarılı, fikir yürütemeyeceğim, ancak böyle bir yarışmayla çıkagelmek bile başlı başına çok hoş! katılan herkesin eline, aklına sağlık.

sizler romanı beğendiğiniz için seçmişsiniz. bense; piyasadaki en kötü, en kişiliksiz, en özensiz kitap kapaklarına sahip can yayınlarının bir kitabıyla yarışmanıza başlamanıza çok sevindim :)

keşke notu:
siteye yüklediğiniz fotoğrafların çözünürlüğü yüksek olmadığı için boyutları küçük kalıyor, yakınlaştırılamadığı için de detaylar okunamıyor. halbuki hepsinde çok hoş küçük fikirler/detaylar varmış gibi görünüyor.
umarım bir dahaki sefere, fotoğraflar büyütüldüğünde tasarımlarınızı birebir ölçekte görme imkanımız olur.

Ayşe'nin Kitap Kulübü dedi ki...

Merhaba Danzon,

Blog serüvenine bu platformda yeni başlayan bir avuç bayan olarak, yorumlarınız bizim için her zaman çok değerli.
Engelleri (!) aşabilen arkadaşlarla hâlâ burada buluşabilmek çok güzel.
Can Yayınları da kendi kapakları konusunda radikal kararlar aldı gerçi ama, "onlara ilham veren biz olduk" demek güzel olabilirdi. zamanlamada hata :)

Dedim ya blog serüvenine ucundan yetiştik, öğreneceğimiz daha çok şey var. Fotoğrafların büyütülerek daha detaylı görünmesini nasıl sağlayacağımızı keşfedersek bu dileğiniz yerine gelmiş olacak.

Sevgiler,
Peyman

danzon dedi ki...

sanırım benim blog serüvenim sizinkinden de yeni. ayrıca blog sayfalarımızın tasarımından sizlerin daha "profesyonel" olduğunuz tartışılmaz bile :)

bildiğim kadarıyla fotoğraf konusunda şunu önerebilirim: bloga yüklenecek fotoğrafların yüksek çözünürlükte çekilmesi gerekiyor.
zaten isteyen istediği fotoğrafın üzerine tıklayıp, ekranında sadece fotoğrafı görebilir ve o zaman fotoğraf çekildiği çözünürlükte gözükür.

utanç notu: can yayınlarının kapaklarını değiştirdiğinden habersizdim; kitaplardan -ve uzaktaki kitap fuarından- ne kadar uzak kaldığımın göstergesi!!

sevgiler,
k.

Ayşe'nin Kitap Kulübü dedi ki...

Aktif blog yazar sayımız 4...bu durumda 4'e 1 bizim blogun daha "profesyonel" görünmesi haksız rekabet oluyor :)

fotoğraf teknolojisine uzak bir kişi olarak -daha 5 ay öncesine kadar makara filmli fotoğraf makinesi kullanıyordum, en eskisinden :)- fotoğrafların yüksek çözünürlükte nasıl çekilmesi gerektiğiyle ilgili net araştırmasına gidiyorum hemen. (Belki kulüp üyelerimiz arasında da bilen vardır gerçi)

Kısa süre önce saf beyaz fondan kurtulup, daha renkli fon üzerine tasarımlarla kitaplarını yayınlamaya başladılar. biraz daha kreativite yani :)

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails