4 Haziran 2012 Pazartesi

Aşka Veda - Can Dündar


Aşk… Ülkemizin bazı illerinden, arama motorlarında en çok aranan kelimelerden biri.

Sanırım birkaç yıla kadar anlamını öğrenmek için çocuklarımızın Ekşi Sözlük’ün kapısını çalacağı kelimelerden biri olacak.

Annelerimizin yaşadığı türden saf aşklara duyulan özlemle geçen günlerimiz, kendimizi hazzın kollarına terk etmeyle sona eriyor.

Utangaç, ürkek bakışlar, birbirine değdiğinde ateşe dokunmuşçasına tutuşan eller, yerini cüretkâr, davetkâr bakışlara, şehvetle dokunan ellere bıraktı.

Kadınlar ekonomik olarak güçlendiler. Özgüvenleri tavan yaptı. Kadınlar erkeklerini evde bekleyeceklerine, erkekler kadınlarının yolunu gözler oldu. Sosyoekonomik standartları yüksek kadınlar güç kalkanlarını kuşanırken, madalyonun öbür yüzündeki hem cinsleri ezilmeye, hor görülmeye, şiddete maruz kaldılar. Hayallerindeki aşkları yaşamak istediler. Sahip oldukları ise hayal ettikleri değildi.

Kadınlar güçlendikçe erkeklerden beklentileri arttı. Tek başlarına o kadar çok şeye sahip olmaya başladılar ki, erkeklerini bir adım olsun önde görmek için daha fazlasını talep ettiler. Sıkıntıya, zora gelemeyen erkekler de kaçar oldular. Kadınlar, erkeklerin hayatını güçleştirdi. Onları, yalnızlığına düşkün bireyler haline getirdi.

Bazıları için kadının sözlük anlamı hiç değişmedi; sırtından kötek, karnından bebek eksik edilmeyen canlı.

Cinsellik üzerine kurulu aşklar peyda oldu.

Duygusal hislere yönelenlerin diline acı biber sürüldü, yüreği dağlandı.
Bastırılmış duygular her iki cinsin şaftını kaydırdı. Etraf kendi kendine yetmeye çalışan, dudağının üzerinde bir bıyığı eksik kadınlarla, onları sadece birer seks objesi olarak gören bencil erkeklerle doldu.

Bence...

Romantizm, çocuklarımızın sadece pembe kıyafetlerde bulduğu bir özellik olmaya mı mahkum yoksa?

Siz aşkın dününü, bugününü bir de Can Dündar’ın kaleminden okuyun.

“Gün, kendi başına tam elma olmayı başarabilenlerin, aynı dalda yan yana durabilmesinin günüdür.”


Peyman

3 yorum:

Kitap Eylemi dedi ki...

gördüğüm ve çok merak ettiğim kitaplardan ama an dündar'ın son 3 kitabını da okumadım , kendimce bir boykottayım , bakalım daha ne kadar sürecek:)

Peyman dedi ki...

Merhaba,

Ben de çok tereddüt ettim. Ama Seksek'ten sonra kafamı dinlendirerek okuyacağım, üstelik de son günlerde pek çoğumuzun uğruna yanıp tutuştuğu, ama sonunda çaresiz kalpleri oynadığı AŞK konusunda yazılmış olduğu için tercih ettim. İçinde aşkın halleriyle ilgili çok güzel ve ilginç örnekler vermiş. Ayrıca bazı kitap önerileri de yer alıyor. Kendinizi hazır hissettiğinizde okumanız için öneririm :)

Unknown dedi ki...

Ben bu kitabı yazın alıp okumaya başlamıştım. Bu kitaptan sonra Can Dündar'ın bütün kitaplarına merak salmış durumdayım Aşk'ın üzerine yazılmış en güzel kitaplardan biri, her gördüğüm insana da tavsiye ettiğim kitaplardan biri oldu.
Ayrıca blogunuz çok cici ve sıcak :)

İyi yazmalar ve okumalar!!
Olur da sıkılırsanız bizim blogumuza da bekleriz :)

http://filmdizikitapdelisi.blogspot.com/

Ecenur B.

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails