15 Eylül 2010 Çarşamba

ÖnYargı!

Sunum sonrası Gülda bana NEDEN Gurur & Önyargı’yı (Jane Austen) sevdiğimi sormuştu?


O gün bir şeyler söylemeye çalıştım ancak istediğim gibi olmadığından sonrasında gruba aşağıdaki gibi bir mail atmıştım…….


’’Bu dönemi seviyorum çünkü Yalnızca hareketleri değil-- müzikleri, elbiseleri, konuşmaları, davranışları…. Forplay kokuyor. Zaten en heyecan vericide O değil midir? Şimdi her şey çok direkt, çok kat küt, çok net!.. Şuanda sanki heyecanımızı yitiriyormuşuz gibi geliyor bana ve buda beni korkutuyor. İlk defa bir odaya girdiğinizde çarpmamak için tüm algılarınız açıktır nerde ne var diye. Sonra bu odaya bir daha geldiğinizde bakmazsınız bile, yürüyüp geçersiniz. Bence yürüyüp geçmek çok acı!.. Ama o odaya gözünüz kapalı girmek daha heyecan verici değil midir? Çarpmak, dökmek veya kırmak istemezsiniz ve bir anda heyecan yaparsınız. Nerdeyse tüm duyularınız çalışır; koklarsınız, dinlersiniz, ellerinizle hissedersiniz.... Aslında kendi kendinize Forplay yaparsınız. Ne bileyim işte böyle bir şey.................... Salı sabahı üst üste 3 kahve içince böyle oluyor işte !....

Neden mi bunu yazdım? Yalnızca Önyargı çekip almak için di ;))

Bu kulüp oluşumundan önce düzenli bir kitap okuyucusu değildim. Bu kulüp ile bir serüvene atıldık hiçbir beklenti ve en önemlisi sınırları olmaksızın.

Bir odaya 12 ayrı fikir koyarsanız elinizde olmadan etkilenirsiniz. Okumadığınız veya okumayı hiç düşünmediğiniz kitapları keşfetmeye başlarsınız. Bizim grupta her tarz kitap okuyan var acaba Ben neyi seviyordum? Tamam, Regency ve Victorian dönemleri seviyorum ama bu mudur? Başka yok mu? İşte bazen insan bozulmuş plak gibi takılabiliyor.

Bu kulüp ile birlikte kendimle ilgili yeni şeyler keşfettim. Mesela ben seri kitapları seviyormuşum. Meğerse şehir efsaneleri, doğaüstü ve fantastik romanlara da meyilliymişim.

Geçenlerde Aycan ile iş sonrası yemek yerken kitap konusu açıldı. Ben tabi o meşhur küçük siyah kaplı defterimi çıkardım. Beni tanıyan herkes siyah kaplı küçük defterimi bilir. Allahım bu defterde ne yok ki!.. Kaybedersem Yas Tutarım!















Neyse okumak istediklerimi göstermeye başladım. Üşenmeden yazmışım bir an kendimle gurur duydum. Düzenli bir kitap okuyucusu değilken şimdi ne okumak istediğimi plan yapıyordum!..

Kısaca okumak istediğim 47 farklı seri kitap var. Kolay gözüküyor ama hepsi seri olduğu için bugün bir toplayayım dedim acaba kaç tane edecek diye? 47 seri toplamda 335 adet kitaba geldi. İnanılacak gibi değil eskiden olsa gözüm korkardı şimdi ise plan yapıyorum hangi sıra ile okuyacağımı.

Eeee, Önyargı bu yazının neresinde?

Artık ayıp olmasın bir kere söyledim geri dönüş yok!..

Birde bu kulüpte kitap seçiminde ne kadar Önyargılı olduğumu keşfettim!..

Neden mi?

Halen, Orhan Kemal Ödüllü iki kitabımın kapağını açamadım? Şans vermiyorum veya veremiyorum!.. Ama tabi bu arada 300 küsür kitabın planını da yapıyorum!...


2 yorum:

Kontrast dedi ki...

Çok güzel anlatmışsınız kitap zevkinizi. Mailinize hayran kaldım zaten.

Limon Ağacı'nı da okudum. Yorumumu yayınladım. Sizin yazıya da baktım, çok beğendim, söylemeden geçemeyeceğim.

Edebiyatla kalın.

aycan dedi ki...

Sevgili Ayşe,

Gözümüzün hiçbir şeyden korkmaması gerektiğini bize öğreten sana
300 küsür kitap mı pöh çerez diyorum ve geçiyorum.
Keyifli okumalar.

Aycan

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails