15 Eylül 2011 Perşembe

Gırrrrrrr

16 yaşında iken annesi kızına der ki:

‘’ Biliyorum kendini farklı hissediyorsun sanki dünya sana arkanı dönmüş!.. Bir yere bir şeye ait olduğunu ama bunun ne olduğunu çözemiyorsun. Hiç tanımadığın babanı merak ediyorsun. Acaba oda senin gibi miydi? Sen babana hiç benzemiyorsun!.. Babanın bazı özelliklerini almış olabilirsin ama yukarıda Allah şahit hiçbir zaman onun gibi olmayacaksın!... ‘’







Night Huntress Serisi ( Jeanniene Frost ) : Cat ile Bones’un hikayesi. Yukarıdaki kötü bir çeviri olmuş olabilir ama çok keyifle okuduğum bu seriyi geçen hafta bitirdim ve tam yazacakken kararımı değiştirdim.

Nedeni yeni okumaya başlamış olduğum başka bir serinin suçudur.

Okuduğum serilerde genelde birden fazla fantastik karakter oluyor ama bu seride ise tam tersi. Tabii daha ilk kitaptayım ve toplamda 12 kitap var. Bir de serilerde şunu unutmamak lazım 12'de bitecek diye bir şey yok. Diğer kitaplarda ne olur bilemiyorum ama hoşuma giden şu anda okuduğum serinin ilk kitabı olan ‘’ Bitten ‘’ da verilen detay ve yalnızca bir fantastik karakter üzerine yoğunlaşmış olması. '' Bitten '' kurt adam efsanesine dair ve yazarı Kelley Armstrong.

Seri Sırasıyla

Women Of The OtherWorld:



1. Bitten
2. Stolen
3. Dime Store Magic
4. İndustrial Magic
5. Haunted
6. Broken
7. No Humans İnvolved
8. Personal Demon
9. Living With The Dead
10. Frostbitten
11. Waking The Witch
12. Spell Bound



Kitabın başında ana karakter Elena ile tanışıyoruz ve normal olabilmek için verdiği mücadeleyi görüyoruz. Kendisi yeryüzündeki tek kurt kadın ve 1 yıl önce normal yaşamak/olmak için sürüsünden ayrılmıştır.

Bu tarz kitaplara alışık olmayanlar ilk önce önyargılarını bir kenara bırakması gerekiyor. Vampirler, kurt adamlar, faries, ghouls, zombiler, büyücüler.. Örneğin neden tek kurt kadın? Kadınlar neden kurt olmuyor? Feminist seslerin yükseldiğini duyar gibiyim.

O zaman kurtlarla ilgili kısa bir bilgi vereyim. Kurt adam iki türlü oluyor ya soydan geçiyor yani ırsi ya da ısırılarak olunuyor. Irsi olan saf ırk ve ısırılanlara ise ‘’Mutt ‘’ diyorlar yani Melez.

Kadınların kurt olamamasının nedeni ise ilk ‘’ Change ‘’ yani değişimlerinde hayatta kalamamaları. Kadınlar yalnızca bebeğe taşıyıcılık yapıyor yani hamile kalıyor ve erkek bebek doğduğunda anneden ayrılıp ‘’ Pack ‘’ sürüye katılıyor ve sürü kuralları altında yaşamaya başlıyor. Her ‘’ Pack ‘’ bir ‘’ Alpha ‘’ tarafından yönetiliyor. Alpha olmak isteyen mevcut Alpha ile ölesiye dövüşmesi gerekiyor ve kazanan yeni lider oluyor.

Ana karakterimiz Elena’nın özelliği ise diğer ana karakter olan Clay tarafından ısırılması ve hayatta kalması. Isırma ile hayatta kalmayı başaran tek kadın kurt.

Evet bu kitabı neden sevdiğime gelelim. Detay demiştik şu ana kadar okuduğum kitaplarda karakterler hakkında bu kadar detay bulunmuyor. Bu kitabın başlarında ‘’Legacy – Miras ‘’ bölümünde ise bu detayı buluyoruz.

Kısaca her Alpha’nın miras kitabı var ve burada kurtların tarihi, soy ağaçları, kurtların doğası ve sınırları üzerine araştırmalar bile mevcut.

Örneğin Rönesans zamanında bir Alpha, ölümsüzlüğe dair Muttlar üzerinde yaptığı veya bir asır sonra başka bir Alpha’nın cinsel hazmı artırmak için yaptığı detaylı deney ve sonuçları vb... Her yeni gelen Alpha buraya eklemeler yapıyor. Bu miras Elena’nın deyişi ile gerçek ve hayal (fack & fiction) karışımı. Yalnız hayal aslında babadan çocuğa aktarılan öyküler olarak kabul ediliyor.

Buna örnek ise, Cengiz Han Destanı veriliyor.

'’ …the legend that Genghis Khan’s family tree started with a wolf and doe. According to the Legacy, that was more truth than allegory, the wolf being a werewolf and the doe being a symbol for a human mother…. Cenghis Khan himself would have been a werewolf, which explains his lust for blood and his near-supernatural abilities in war. ‘’

Birkaç tane efsaneden sonra kitaptaki karakterlerin detaylı soy ağaçları yani kimlerden ve nasıl bu sürüye katıldıkları detaylandırılıyor. Tabii bu arada da öykümüz yavaş yavaş başlamış oluyor.

Kısaca öyküyü okumaya başladığınızda net olarak ana karakterlerin nereden geldiğini anlamış oluyorsunuz ki bu benim çok hoşuma gitti. Sanki kitabı daha insancıl yapmış. Kitabı daha bitirmedim ama böyle devam ederse bu seri de çabuk biter.






Nimir Ra

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, anlattığın seriyi çok merak ettim bu tarz kitapları çok seviyorum ama bu seriyi nereden bulabilirim?
galiba türkçeye çevrilmemiş aradım ama bulamadım teşekkürler bu tarz serilere daha çok yer vermeni isterim:)

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails