8 Mayıs 2009 Cuma

We Are 14 Turkish Ladies!..

*************************************************************



*************************************************************

Aşk ve Gurur için hazırlanırken farklı birşey yapmak istedim. Aslında sunumu doğum günümde (26 Şubat) yapmak istemiştim ama şimdi düşünüyorum iyiki yapamamışım çünkü o gün Belkis benim yerime kendi sunumunu yaptı ve artı olarak kızlar bana muhteşem bir doğum günü süprizi hazırlamıştı.

Farklı ne olabilir diye düşünürken, aslında ben Jane Austen'ı BBC dizileriyle tanımıştım. Bu dizilerden sonra kitaplarını okumaya başladım ve çok keyif aldım. Bu kitabın birçok dizi ve sineması yapıldı ama 1995'de BBC için çekilen ve Colin Firth'ın oynadığı tartışılmaz benim için en iyisiydi.

Colin Firth'ı buraya getiremiyecegime göre onun herbirimizin ismine imzalı ve o dizide oynadığı kostüm ile fotoğrafı idi. Hızlı bir araştırma ile adresini ve resmini buldum ve 14 adet çoğaltım. Şimdi sıra kısa ve öz bir mektuba geldi. İnanmıyacaksınız ama çok heyecanlandım çünkü 50% okuyabilirdi veya okumuyabilirdi, 50% imzalıya bilirdi veya imzalamıya bilirdi, 50% herbirimizin ismine imzalıya bilirdi veya imzalamaya bilirdi, 50% mektubum kaybolabilirdi veya kaybolmaya bilirdi......

Mektup açılışım, " We are 14 Turkish Ladies " ile oldu bitişim kocaman harflerle herbirimizin ismi ve eğer imzalarsa sunumum için " Icing on the cake !.. " olacağı idi. Şişli PTT gittim. İlk önce normal postaya verecektim ama bu benim için önemliydi ve en azından gittiğine emin olmam gerekiyordu ve APS ye verdim. İş elbisemle gitmişim ve çok ciddi olarak postamı vermişim ama bir bilseler içindekini !..

Gönderimin üzerinden 1 ay geçince o heyecanınız doğal olarak azalıyor ama her postacı şirkete geldiğinde acaba bu sefer mi? diyede düşünmeden edemiyorsunuz.

Normalde postacı mektupları ön tarafa bırakırdı ama O gün bana doğru yürümeye devam etti. Bu şu demekti, önemli olduğu için imzamı alması gerekiyordu yani Maliyeden yada Ticaret Odasından yada Colinden... Kalbim hızla atmaya başladı. İçimden tempo tuttum Colin, Colin, Colin, Colin..... Bizim postacımızda orta boylu hafif tombul tarafından güler yüzlü bir abi. Yine gülerek geldi merak etme oralardan değil dedi ben halen içimden Colin, Colin, Colin, Colin ..... çantasından zarfı çıkardi ve elime koydu. Utanmasam boynuna sarılacaktım ama kısaca teşekkür edip gitmesini bekledim. Zarfı masama koydum halen içimden Colin, Colin, Colin, Colin ... Acaba herbirimizin ismine imzalamışmıydı? Dikkatli birşekilde zarfı açtım.

Tüm resimlere bakmaya başladım: Ayşe, Aycan, Aysun, Ayşen, Belkis, Billur, Bilgen, Gülda, Gülden, Peyman, Reyhan, Özlem, Yonca, Nur !.....

İnanamıyordum üzerinden 2.5 ay geçmiş ve elimde herbirimizin adına imzalanmiş fotoğrafları duruyor. O kadar heyecanlandım ki birini aramam lazım ama kızları arıyamam çünkü süpriz bozulur bende annemi aradım.

Ayşe : Anneeeeeeee !...
Anne: Efendim kızım.
Ayşe : Colin Firth imzalı fotoğrafları geldi. Hemde ayrı ayrı hepimizin ismine imzalamiş.
Anne: Sessizlik .......
Ayşe : Yani Ediz Hun 'un imzalı fotoğrafı gibi düşün Anneeeeeee !......

(Ayşe)

5 yorum:

Gulda dedi ki...

Ayşeciğim,

Ben de sunum sırasında verdiğin zarfın içinden çıkan adıma imzalı Colin resmini görünce inanılmaz şaşırdım ve heyecanlandım, liseli kızlar gibi. Çok güzel bir süpriz idi. Ellerine sağlık. Ayrıca muhteşem bir sunumdu.

Adsız dedi ki...

Ayşe yine kopardın beni en çok Ediz Hun benzetmesine güldüm. Daha iyi anlatamazdın !!!
İnan ! Tekrar teşekkürler ... Ellerine emeğine sağlık. Aycan

Peyman dedi ki...

ayse colin'in resmini ofiste masama koydum, cok fiyakalı...

aysen dedi ki...

Colin Firth u torunlarıma anlatmak istiyorum ama once cocuk dogurmam gerekiyor galiba...Sunum bastan sona mükemmeldi.Süpersin...

Ayşe dedi ki...

Merhaba

İçimde hiç eksilmeyen Jane Austen kitapları, filmleri sevgisi sayesinde blogu keşfettim ve gerçekten harikaydı.
Colin Firth imzalı resminizi biraz kıskandığımı itiraf etmeliyim ama siz anlatırken sanki posta bana gelmiş gibi heyecanlandım.
Şu sıralar sınavlarım nedeniyle vaktim olmasa da blogunuzu çok sevdim ve artık takipçisiyim.
(Bu arada hep Jane Austen için böyle bir blog yapmak istemişimdir. Ama adaşım olan birinin yaptığını görmek beni çok sevindirdi.)

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails