9 Temmuz 2009 Perşembe

TELEFONSUZ HAYAT !


TELEFONUM OLMAYINCA HAYAT DURUR SANDIM YANILMIŞIM. VALLA BİLLA KEYİFLİYMİŞ BİR KAÇ GÜN TELEFON SESİ DUYMAMAK :-))) ARAYAN SORANLARA DİP NOT : TAMİR OLDU GAFFUR !!!
AYCAN

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Aycan Cep Telefonu almaya gittiğinde bence tüm Cep Telefonları Cep Diyanet Bakanlığını aramaya başlar:

Cep Telefonları: Ring Ring Ring!..
Cep Diyanet Bakanlığı: Efendim !...
CT: Konu şudurki yine O kız geldi.
CDB : O kız ?
CT : Kim olabilirki, A Y C A N !..
CDB : İiiiiiiihhhhhhhhh
CT :S.O.S. Yardıma ihtiyacımız var!

Sessizlik
Hatlarda hışırdı
Sessizlik
Dıttttttttttt...................

CT: Ring Ring Ring!..
CDB : Günah çıkarmak için 1 tuşuna basınız. Dua seçimi için 2 tuşuna basınız. Bağışlarınız için 3 tuşuna basınız. Cenaze işlemleri için 4 tuşuna basınız. Aycan ile ilgili konular için 5 tuşuna basınız. Şikayetleriniz için 6 tuşuna basınız.

5 dıt

Telesekreter - İlgili elemanımız kriz nedeniyle süresiz izne ayrılmıştır........

6 dıt

CT : Bize yardımcı olmuyorsunuz ama her ay Geçici Cep Diyanet Vergisi almayı biliyorsunuz. Yok öyle bugün itibariyle Budist olmaya karar verdik bilginize!..

(Ayşe)

AYCAN dedi ki...

Tamam evet küçük çaplı cep telefonu katiliyim ama abartmasan diyorum !!!

Adsız dedi ki...

Abartma - Genel anlamda bir şeyi olduğundan üstün ya da aşağı gösterme sanatıdır. Eski adıyla mübalağadır. Edebiyatta abartma, anlatımı güzel ve etkili kılmak için başvurulan bir söz sanatıdır.

Günlük dilde ve yazı dilinde zaman zaman abartmaya başvurulur. Bir olayı ya da yeri anlatırken, beğendiğiniz özelliklerinii olduğundan biraz farklı anlatarak, beğenimizin derecesini arttırmış oluruz. Hoşa gitmeyen bir durumu anlatırken ise, gerçeği olduğundan daha aşağı göstererek beğenmeme derecemizi azaltırız. Çok yorulunca ''öldüm'', biraz üşüyünce de ''dondum'' dersek, abartma yapmış oluruz. Söyleşiler sırasında sık anlatılan Aycan Yine Cep Telefonunu Katletti öyküleri, günlük dildeki abartmalara iyi bir örnektir. Burada önemli olan abartmanın mantık sınırlarını taşmamasıdır.

Saygılarımla,

(Ayşe)

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails