24 Temmuz 2009 Cuma

Sıkılmadan İzlediğim Filmlerden 1 Kaçı



Klasik film hastalığım üniversite yıllarında başladı. Full-Time üniversiteye giderken Part-Time hep çalıştım. Sağ olsunlar ailem üniversite parasını ödüyordu, bende Part-Time işimden geçen parayla okul kitaplarımı, günlük yaşantı ve tabiî ki Klasik Sinema VHS masraflarımı çıkarıyordum. Şimdi Aycan içinden diğer ana masrafını neden söylemiyorsun diye geçiriyordur....

O içinden geçire dursun.....



Satisfied!...

Koyabileceğim o kadar çok film var ki... ama ben bunları seçtim çünkü;

1.) Çok kuvvetli kadın ve erkek oyuncular,
2.) Çok güzel sesler,
3.) Çok güzel görüntüler,
4.) Çok güzel danslar,
5.) Çok güzel dönem kostümleri,
6.) Çok güzel gerçek olaylar,
7.) Çok güzel duygular,
8.) Çok güzel erkek ve kadın ilişkileri,
9.) Çok ince esprile ve,
10.) Çok duygusal kareler.

Tez hazırlamamı beklemiyordunuz herhalde?!..

Klasik film hastasıyım deyip ola ki bunları izlemediyseniz hemen izleyin!.. Aslında hastası olmanıza gerek yok yalnızca sinema izlemeyi sevmeniz bile yeterli.

(Ayşe)

1 yorum:

Peyman dedi ki...

Ayşe'cim,
Ne güzel bir nostalji oldu biran.
Ben de hiç sıkılmadan defalarca seyredebilirim bu klasiklerden.
Katharine Hepburn, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Gina Lolobrigida, Sofia Loren, John Wayne, Humprey Bogart, Clark Gable ve daha niceleri...
Doğal güzellikleri ile bütünleşen, abartıdan uzak oyunculukları ile günümüz teknolojik imkanlarıyla çekilmiş pekçok filmden daha cazip geliyor bana bu filmler. Onlarda yakaladığım tadı, günümüz filmlerinden pek azında yakalayabiliyorum.
Hah tam da şu anda bizim buradan üstü açık pembe Crysleri içinde, başında uçuşan lila eşarbı ve güneş gözlükleri ile, kısa lila eldivenli elini sallayarak Ava Gardner geçti. Sana sevgilerini iletti :)

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails