10 Mayıs 2010 Pazartesi

BÖ! 2010 (2inci mi Olduk?)



Eylül 2008’de başladığımız Ayşe’nin Kitap Kulübü serüvenimizi, Mart 2009’da tüm acemiliğimize rağmen açtığımız blogumuzla renklendirdik.

Blog konusunda çok tecrübeli değildik belki, ama 13 kişiydik ve bir elin nesi var, iki elin sesi var düşüncesiyle “biz bu işi yaparız” dedik.

Aylık okuduğumuz kitaplarımızı, sunum gecelerimizi anlattığımız “Yansımalar” yazı dizisini, sunum kitaplarımız haricinde okuduğumuz kitaplarımızı, Orhan Kemal Roman Ödülü almış eserleri, seyrettiğimiz filmleri, sevdiğimiz sanatçıların videolarını, seyahatlerimizi, hissettiklerimizi, düşüncelerimizi blogumuzda yayınlamaya başladık.

Bloga giriş yapmak için kimi zaman işlerden vakit bulamadık, kimi zaman mevsim değişikliklerinden etkilendiğimizi söyledik. An geldi, her gün yeni bir giriş yaptık. İstedik ruhumuzu, duygularımızı, kısaca bizi yansıtsın.

Sonra bir gün, ofis arkadaşım Ömer, BÖ! 2010 yarışmasından bahsetti. Bir anlamda bu yarışmaya katılmamıza ön ayak oldu.

Kayıt olduk. Blogumuzu takip eden değerli arkadaşlarımıza duyurduk.

Onlar oy, değerli jüri üyeleri ise son kararı verdiler.

Ve blogumuz, BÖ! 2010’da, Topluluk Kategorisi’nde ikinci oldu.



Ne yazık ki, ödülümüzü almaya tüm kulüp üyeleri bir arada gidemedik. Davetiye sadece bir kişilikti. Aramızda konuştuk. Sonuçta ödülümüzü almaya ben gittim.

İlk defa böyle bir görevle onurlandırılmıştım. Ödül töreninin yapıldığı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’ne gittiğim andan itibaren heyecanımın yüzümden anlaşılacağını düşünerek tedirgin oldum.

Asıl heyecanı ise ödüllerin verilmeye başladığı an hissettim. Soğuk terler döküyor, heyecandan dizlerimin bağı çözülüyordu. Bir yandan da soğukkanlılığımı korumaya çalışıyordum.

Ödül törenine giderken sadece ilk üçe girdiğimizi biliyorduk. Sıralamayı tören esnasında öğrenecektik.

Anonslar yapılırken, kalbimin sesi tüm salonda yankılanıyordu sanki.

Ve sunucu Topluluk Kategorisi ikincisi olarak bizi anons ettiğinde, oturduğum sandalyeden nasıl kalktım, sahneye nasıl çıktım, plaketi nasıl aldım hiç hatırlamıyorum.

Yüzümde patlayan flaşlarla kendime geldim.



İçimden, o an yanımda olamayan blog dostlarıma ikinci olduğumuzu duyurdum. Bizi oylarıyla destekleyen blog izleyicilerimize, facebook hayranlarımıza, bizi tweetleyenlere, eşe, dosta, akrabaya binlerce teşekkürlerimizi fısıldadım.

Ama buradan da yazılı tekrarlıyoruz; TEŞEKKÜRLER!

Peyman

8 yorum:

danzon dedi ki...

tebrikler...

Peyman dedi ki...

Çok teşekkür ederiz :)

Gulda dedi ki...

Peyman,

Aday olduğumuz andan itibaren tüm gelişmeler çok keyifli idi. Bilhassa 13’ümüzün konu ile ilgili yazışmaları basıp saklamak istiyorum. Çok eğlendim doğrusu.

Dün aranızda olmak isterdim ama bana aktardığınız tüm gelişmeleri canlı yayınla annem, babam ve ablamla paylaştım. Çok güldük.

Ayşe dedi ki...

Keşke hep beraber orada olabilseydik sonuçta katıldığımız kategori Topluluk ödülleri idi.... Peyman'ın yaşadığı heyecenı keşke hep beraber yaşayabilseydik!...

Artık bu akşam beraber Billur'un sunumunda yaşarız bu heyecanı....

Peyman dedi ki...

Ben de o kadar çok yanımda olmanızı isterdim ki. Bilmiyorum yazıda tam aktarabildim mi ama gerçekten çok heyecan vericiydi.
Ben plaketimiz, ödüllerimiz ile birlikte geliyorum bu akşam, bol foto çeker, tam bir kutlama yaparız.

Bahar dedi ki...

Tebrik ederim. Ben tek bir oy kullanmıştım, o da sizeydi. Ben biliyordum zaten ilk 3'te olacağınızı. :))

Peyman dedi ki...

Çok teşekkür ederiz Bahar Hanım :)

Ayşe'nin Kitap Kulübü dedi ki...

Merhaba Afer.in Ekibi,

Biz de sizi en içten duygularımızla kutluyoruz.

Ne yazık ki bizim ilk yarışma tecrübemiz ve acemiliğimiz ile sizlerle ve diğer bloggerlarla kişisel olarak tanışma fırsatımız olmadı. Ama aynı yola baş koymuş kişiler olarak gönüllerimiz bir.

Başarınızın daim olmasını diliyoruz.

Size de iyi yazmalar :)

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails