13 Nisan 2010 Salı

Yorum Yok ( 2 )

İlk Okuyucu Yorum Karşılaştırmasını (yurtdışı & yurtiçi) yaptığımda tarih 3 Nisan 2009. Karşılaştırmayı Amazon ve DnR ile yapmış ve sonuçlar epey iç karartıcı idi. Bugün 13 Nisan 2010, kitapkurdu ve idefix'de ekledim. Bakalım ne kadar kurtmuşuz?



* Aşk - ( Amazon-11 kişi --- DnR-3 kişi --- İdefix-58 kişi -- Kitapkurdu-1121 kişi )

* Cesur Yeni Dünya - ( Amazon-775 kişi -- DnR-0 kişi -- İdefix-14 kişi -- Kitapkurdu-37 kişi)

* Hayatın Kaynağı - ( Amazon-1013 kişi -- DnR-1 kişi -- İdefix-10 kişi -- Kitapkurdu-43 kişi )

* Yakut Yüzük - ( Amazon-26 kişi -- DnR-0 kişi -- İdefix-0 kişi -- Kitapkurdu-0 kişi)




4 yorum:

SERAP dedi ki...

Kitapkurdu'ndan kastınız Kitapyurdu ise onların yorumcu sayısının yüksek olmasının sebebi belli bence.Her ay en çok yorum yapana kitap hediye ediyorlar.

Ayşe dedi ki...

Evet Kitapyurdu, Her nedense takılmış durumda Kitapkurdu diyorum sanki daha çok yakışıyor!

Neyse ama hediye için yorum yapmak daha üzücü!.. Sevdim çünkü .... veya sevmedim çünkü .... paylaşmak bu kadar zahmetli bir işmi?

Bu arada bende kendimi yargılıyorum.....

billur dedi ki...

Sevgili Ayşe;

Ben bu sayıların bir nebze bile bizim kurtluğumuzun derecesini belirlemediğini düşünüyorum. Hele DNR'ın ölçü olarak alınmasını ise bilhassa şiddetle reddediyorum. Sanıyorum ki seçtiğimiz kitapları seçerken en çok tercih edilen/dayatılan/reklamı yapılan kriterinden öte başkaca belirli unsurları gözönüne alarak veya hiç olmazsa daha öznel bir biçimde seçiyoruz.Sanırım günceli yakalamak gibi bir derdimiz yok.

Eğer bu toplum olarak ne kadar kitap kurdu olduğumuzu göstermek açısından bir verinin değerlendirilmesi ise zaten kurtların sayısı çok değil diye düşünüyorum.

Ayşe dedi ki...

Ama Billurrrr,

Neden şiddetle reddediyorsun? Sana bir soma ikram edebilirmiyim!..

DnR kitap satmıyor mu? Oradan insanlar almıyor mu? Sen hiç oradan almadın mı? veya alanlarlar yanlızca en çok reklamı yapılan kitaplarımı alıyor? Ondan dolayı merakımdan idefix ve kitapyurdu'na da baktım. Bide benim derdim okuduğu kitabın yorumunu kaç kişi yapıyor, kaç kişi paylaşıyor. Sunum yaptığımız kitapları seçiyorum çünkü yurtiçi ve dışı karşılaştırmasını merak ediyorum.

Çilekli Soma'ya nedersin? :)

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails