27 Haziran 2009 Cumartesi

16. Uluslarası İstanbul Caz Festivali



İstanbul’un en güzel zamanıdır Caz Festivalinin başladığı zaman. Bu sene, tüm olumsuzluklara rağmen yine de program oldukça başarılı. Benim seçtiklerim:

02.07.2009 Açılış:

Esma Sultan Yalısı bahçesinde, Fatih Erkoç ve Kerem Görsev konseri ile başlıyor.



07.07.2009 Melody Gardot

Tanımıyorsanız tanışmanızı tavsiye ederim, bir cafe’de otururken müzik çok güzel gelmişti ve sorduğumuzda öğrendik Melody Gardot’u. Meğerse tüm dünya tanıyormuş. Pürüzsüz bir ses, iyi bir caz yorumu. Mekân yine Esma Sultan Yalısı. My One And Only Thrill albümünü alıp gitmeden biraz dinlemekte fayda var.




Goodnite - Melody Gardot

08.07.2009 SMV (Stanley Clarke, Marcus Miller & Victor Wooten)

Bu üç usta basgitarcı geçen sene çıkardıkları Thunder albümleri ile beraber çalışmaya devam ediyorlar. Ayrı ayrı onları izlemek büyük keyifti. Her halde beraberlikleri muhteşem olacaktır.




SMV - Stanley Clarke, Marcus M / Thunder - S.M.V.

15.07.2009 Emiliana Torrini:

Rufus Wainwright, Antony and the Johnsons’ dan sonra Yeni Ozanlar bölümünün kraliçesi. Gollum's Song ile bizi Orta Dünya’ya götüren büyülü sesin sahibi. İstanbul Modern’de konser izlemek ise başlı başına bir deneyim.




Gollums Song - Emiliana Torrini

27.07.2009 George Benson

Yine muhteşem bir gitarcı, Nat King Cole’u anma gecesi ile karşımızda. Bu sene Santana’da geliyor. Bir sürpriz olsa; beraberce Breezin'i yorumlasalar.



Dinleyenleri "küçük bir serüvene çıkaracak ve onların hayatlarını değiştirmek için çalacak olan Brad Mehldau Trio’yu ise gelecek senelere saklıyorum.

(Gülda)

Hiç yorum yok:

İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails